TENTATIVĂ DE FRAUDĂ: La ULBS, studenții sunt reprezentați de secretare

description Ședința de validare a noilor membri ai Senatului Universității Lucian Blaga din Sibiu a venit cu o nouă surpriză: pe unul din locurile destinate studenților, s-a încercat impunerea unei secretare!

În urma alegerilor desfășurate, pe locul destinat reprezentantului studenților doctoranzi, a fost plasată o anumită Carolina Țîmbalari, apropiată a candidatului pentru funcția de rector, Livia Ilie.

Carolina Țîmbalari, originară din Republica Moldova, a absolvit facultatea de Științe Economice din cadrul ULBS, în 2014. Din nevoie de bani, dar și oportunism, s-a făcut rapid remarcată de Livia Ilie, care a angajat-o atât în cadrul proiectelor sale, precum și pe un post călduț la Universitate.

Astfel, conform site-ului ULBS, Carolina Țîmbalari ocupă funcția de Secretar, în cadrul cabinetului Prorectorului Livia Ilie. De asemenea, Țîmbalari apare și în proiectele desfășurate de Livia Ilie, iar aici ne referim în special la Start-UP Hub, fiind chiar una din persoanele care le cerea participanților câte 3000 Euro, mită mascată sub forma unor servicii de consultanță.

În urma scandalului iscat, tentativa Liviei Ilie de a-și impune secretara în Senatul Universității a eșuat. Trebuie menționat faptul că validarea secretarei Țîmbalari ar fi fost nu doar profund imorală, ci și ilegală, deoarece această persoană a mai ocupat poziția de membru al Senatului, pe perioada studiilor de licență, iar legea interzice deținerea calității de reprezentant pentru o perioadă mai lungă de 4 ani.

În urma tentativei de fraudă electorală, ne întrebăm de ce distinșii noștri foști colegi, de la ANOSR, nu s-au sesizat cu privire la încălcarea drepturilor studenților din ULBS?

Oare cum ar putea să reprezinte interesele studenților un angajat al instituției, care își primește salariul de la Universitate, dar și din proiectele prorectorului Livia Ilie?

Nicolae Burbachi