Problema "Baltasiu"

March 17, 2014 in Analiză , București by Ema Bianca Nicoleta

În anul 2014, într-un sistem universitar ce a aderat la principiile Procesului Bologna încă din 2005, unii profesorii se mai numesc “suverani”. Deciziile se iau de pe poziție de superioritate, fără ca studenții să fie consultați.

Procesul Bologna promovează un învățământ centrat pe student însă de multe ori procesul de reformă nu pare să țină cont de această perspectivă. Elemente importante precum adaptarea metodelor de predare, relevanța evaluării profesorilor de către studenți sau feedback-ul studenților și implicarea lor în designul curriculei nu relevă un învățământ centrat pe student.[1]

Un caz concret al nerespectării principiilor Procesului Bologna este cel al domnului Radu Baltasiu, profesor de Istorie Socială la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea București.

În contextul în care domnul Baltasiu a introdus o modalitate nouă de examinare fără a informa studenții referitor la această schimbare decât ulterior luării decizei, Asociația Studenților la Sociologie și Asistență Socială (AS-SAS) prin intermediul președintelui a raportat neregularitatea în ședința de Consiliu a Facultăţii.

Această metodă de examinare a constat în notarea studenților și scutirea acestora de examen  în urma răspunsului la o întrebare bazată pe un filmuleț( un episod din Familia Simpson) vizionat anterior. Mai mult, metoda a fost una subiectivă, fiind notați doar studenții ale căror răspunsuri au corespuns “viziunii” domnului Baltasiu. De asemenea, a afirmat că studenţii care au primit notă pot să nu se mai prezinte la cursurile şi seminariile următoare, încurajând astfel absenteismul.

Pe lângă faptul că introducerea unei noi modalități de examinare fără avizul studenților este neregulamentară, aceasta era și una ce descuraja dobândirea cunoștințelor aferente cursului. Scutirea studenților de examen ar fi condus la neparticiparea noastră la cursuri și la formarea unor lacune în cunoaștere, ce ar fi afectat ințelegerea cursurilor viitoare bazate într-o anumită măsură pe acesta. Ceea ce, binențeles s-ar fi reflectat și în rezultatele noastre.

Având în vedere necesitatea ca fiecare curs să ne formeze și să ne orienteze pentru viitoarea noastră carieră, stabilirea unei note finale pentru o anumită materie încă din primele săptămâni ale semestrului împiedică această formare. Suntem oameni și ne este specific să alegem calea cea mai ușoară. Oricine preferă o notă mare pentru care nu este necesar un volum mare de muncă, în detrimentul unei învățări continue. Doar că nu putem pierde din vedere faptul că astfel vom rămâne fără anumite cunoștințe utile pentru dezvoltarea noastră. Nota până la urmă nu este scopul final, ci doar un mijloc de a ajunge la dobândirea compentenţelor şi abilităţilor necesare pentru a ne integra în piaţa muncii şi a ne construi o carieră.

 

“Radu Baltasiu a facut o intreaga miscare din toata povestea cu notele si majoritatea n-ati sesizat-o fiind prea ocupati de a va apara notele primite. Si n-o zic cu rautate, si eu am primit nota si nu vad oricum nota ca pe ceva care conteaza, doar ca profu a vrut sa induca exact ce s-a intamplat, sa va vada revoltati si sa-si hraneasca ego-ul cu vai uite ce prof misto si binevoitor sunt eu si uite cum studentii se contrazic si se agita pentru note. Mi-ar fi placut la curs, cand a zis ca sa se renunte la notele ad-hoc sa fi zis in masa ok, si? Nu intepaturi de genul vai dar cum se poate asa ceva, cine a zis asta nu stie ce vorbeste si alte bla bla-uri. E o diferenta intre a parcurge un curs si a primi nota la un curs, nota e doar un mijloc prin care parcurgi cursul cu scopul de a intelege/cunoaste cat mai multe. Mai toti vedeti nota ca pe un scop si-o imbratisati cu mare fast ca si cum e singurul lucru care conteaza…” (Barbu Laurenţiu)

 

Dacă la toate cursurile s-ar adopta aceeași metodă de examinare am ajunge ”forme fără fond”.

Ulterior, la cursul de istorie socială din data de 11.03.2014, domnul Baltasiu ne-a comunicat faptul că notele obținute în urma examinării de la cursul anterior nu sunt valide ca urmare a sesizării făcute de Asociația Studenților la Sociologie şi Asistenţă Socială. Acesta a incercat, astfel să discrediteze Asociaţia, numind-o ”asociaţia voastră”. Mai mult, a susţinut suveranitatea dumnealui în ceea ce priveşte cursul, insistând apoi asupra raportului ”superioritate-inferioritate” dintre profesor şi student, ceea ce contravine ideei de parteneriat educaţional. În momentul în care i-am prezentat principiile Procesului Bologna şi i-am explicat faptul că stabilirea unei noi metode de examinare fără a consulta studenţii este neregulamentară, domnul profesor a replicat ”M-am săturat de idiocraţi!”. Subtilă sau nu, remarca era menită să accentueze pretinsa superioritate a profesorilor faţă de studenţi şi intimidarea mea ca student care mi-am ”permis” să îi contrazic spusele în vederea unei informări corecte şi argumentate a colegilor mei.

Faptul că nu am cedat presiunii şi mi-am susţinut în continuare ideea a determinat primirea unor simple replici în continuare menite să intimideze, fără a fi argumentate, replici precum ” Domnişoară, mă laşi să termin?!”,  ”Te rog să mă corectezi în ceea ce priveşte o carte!”. Faptul că am avut ”curajul” să îl corectez a determinat o reacţie specifică ”profesorului de tip vechi” care consideră că are mereu dreptate, studenţii fiind simpli ”discipoli”. Într-un final, a părăsit sala pentru 10 minute, nu înainte, însă, de a mai face câteva remarci irelevante pentru problema pusă în discuție, precum ” Domnișoară, eu ies pentru 10 minute. Uite, te las să ții cursul.”

Cel mai grav este faptul că prin utlizarea unei metode rudimentare de manipulare a reuşit să le inducă studenţilor ideea că au participat la luarea deciziei. Din nou, chiar dacă o astfel de metodă de examinare poate plăcea studenţilor deoarece presupune scăderea timpului acordat pentru studiul materiei respective, folosirea constantă a astfel de metode ar conduce la limitarea studenţilor din punct de vedere al accesului la informaţii, ceea ce contravine programei cursului. Dacă toţi profesorii ar adopta aceeaşi metodă de examinare ar însemna să fim prezenţi la facultate doar două-trei săptămâni pe semestru şi să ne trezim în anul trei că nu avem nicio informaţie necesară pentru a ne realiza lucrările de licenţă, că toate cunoştinţele noastre sunt idei subiective ale profesorilor care ni le-au indus, că ne lipseşte baza necesară pentru a evolua, că suntem incapabili să producem idei proprii. In această situaţie cum ne mai formează şi orientează profesorii pentru piaţa muncii?

Dacă profesori precum domnul Baltasiu nu ştiu să ne orienteze şi să ne transmită informaţiile pe care este de datoria lor să le transmită, este de datoria noastră să nu ne lăsăm îndoctrinaţi, manipulaţi şi să participăm activ la decizie, să ne exprimăm opiniile şi să ne cerem drepturile.

Prin urmare, în contextul în care sunt profesori care primesc distincţia de profesor Bologna deoarece şi-au adaptat atât stilul cât şi metodele de predare la nevoile studenţilor , domnul Radu Baltasiu este un contra exemplu.

Ema Bianca Nicoleta Rotariu

           Vicepreşedinte Educaţional Asociaţia Studenţilor la Sociologie şi Asistenţă Socială (AS-SAS)


[1] Raport ANOSR asupra implementarii Procesului Bologna 

(0)(0)

Comenteaza

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata. Campurile cu * sunt obligatori

− 2 = 3

51 commentarii

 1. Am terminat Facultatea de sociologie acum trei ani. Citind ce a scris domnișoara aici, încep să cred că unii dintre studenții din noua generație intră în facultate spălați pe creier. Cu Bologna. Numai buni de manipulat. Așa vi se ocupă timpul cu informații inutile, cursuri făcute să-și facă profesorii norma etc. Și voi nu vă dați seama. Prof. Baltasiu a scăzut cu mult nivelul cursului de istorie socială ca să nu leșinați că vă pune să citiți două cărți într-un semestru. Acum vine cu filmulețe și răspundeți la trei întrebări. Trist, tot voi comentați și nici bun-simț n-aveți.

  (2)(0)
  1. Ah, apropo, nu există problema „Baltasiu”. Problema este că nu știți să respectați profesorii.

   (2)(0)
 2. abia astept sa zboare maier de la ASSAS si sa zbori si tu cu el. sa vedem atunci cate magarii din astea va mai permiteti sa debitati.

  (0)(0)
 3. Deci, (incep asa ca sa ma inteleaga d-ra Ema Bianca Nicoleta)

  Fai fatuca vreau sa fiu direct ca sa pricepi.

  Habar n-ai ce-i aia educatie, habar n-ai ce-i aia Bologna. Esti o proasta care abia a luat bacu' si se culca cu un semi-retardat care din modernitate n-a inteles decat scandalu'. Returnand probabil serviciile ii diseminezi (de la etimonul seminal, if you know what I mean)prostiile.

  Ia sezi mata blanda si pune mana pe carte ca ai nevoie.

  (1)(0)
  1. Foarte buna observatie! Da, nici mie. Nu prea-i credibil. Inseamna ca prostia inca mai provoaca reactii

   (1)(0)
 4. Acum sunt nevoit sa imi pierd si eu timpul, cu tine, cum l-ai pierdut tu scriind ineptiile astea, in loc sa cauti sa citesti ceva ca sa te destepti. Lecturarea textului tau m-a aruncat in clasa 4 a, ca legat in lanturi, obligat sa-ti ascult plangerile infantile. Nu ai inteles nimic din ce inseamna invatamantul tip Bologna, pentru ca ti s-a blocat intelectul. Ti-a incoltit ignoranta pana la refuz, ca n-a mai ramas loc si de nitica intelepciune. Sa nu crezi acum ca te consider proasta. Pentru prosti inca mai exista leac, pe cand tu citesti multe si acumulezi informatii, dar nu intelegi, filtrul tau de gandire e disfunctional, nu genereaza cunoastere, iar fara cunoastere nu exista cultura. Stiu ca nu-ti vine convine, dar singurul tratament, imi pare bine sa iti spun, sunt cuvintele domnului profesor Baltasiu.

  Mi-ar fi placut sa cred ca esti doar un suflet sensibil, care se simte lezat in urma unei "bunavointe" din partea unui profesor, de a iti da 10 si, conform minciunii voastre, de a te trimite acasa definitiv. Vezi tu, nici propria minciuna nu sunteti in stare s-o intelegeti, ai carei sustinatori nu sunt mai multi decat poate sa numere pe degete un ciung. Intr-adevar, e de speriat!, daca esti indeajuns de redus incat sa o iei in serios, mot a mot. Introducerea unei noi metode de examinare, spui tu. Sa iti explic rationamentul. Sunt anumite aspecte complexe ale vietii, pe care, daca le intelegi, meriti un os, un 10, o prajitura, de incurajare, pentru ca inseamna ca esti capabil sa faci niste conexiuni intr-un timp record, insuficient pentru restul, dar, daca stagnezi si nu cauti in continuare sa te imbunatatesti, mai mult ca sigur nu te vei alege cu nimic. E simplu.
  Si ca sa iti explic si de ce minciuna voastra nu va ajuta. Faptul ca profesorul le-ar fi spus studentilor ca nu mai e nevoie sa vina la cursuri daca raspund la o intrebare, ar fi fost oricum in semn de apreciere pentru cei dispusi sa gandeasca, tot pentru ei, nu pentru dumnealui sau altcinveva, pentru ei. Dar n-a fost sa fie. Si crede-ma, ca daca ar fi trecut pe loc notele in catalog, ca la ce sa mai amane, atunci eu as fi depus petitii, tu nici n-ai fi tinut pasul.

  Nu vreau sa jignesc, mai ales acum in perioada postului, cand Dumnezeu se asteapta de la noi sa recitam rugaciuni si sa mancam spanac, sau varza, ca banuiesc ca asa il intelegi tu. Trebuie sa fie foarte jenant sa te simti pe langa, cand totul e evident. Desigur, ironia nu-i evidenta, dar deh, suntem capabili sa facem conexiuni. Sau nu? Trist sa vad ca Asociatia Studentilor la Sociologie, sustinuti de ANOSR, dau dovada de infantilism grav. Viitori sociologi..
  Daca ti-as citi eu mica ta plangere (intinsa pe 7 pagini, cand incapea intr-o jumatate de pagina) cu intonatia corespunzatoare, ai "fugi mancand pamantul" sa o dai jos de pe site. Dar stai, cum ai putea manca pamantul?! E de gandit...

  (1)(0)
 5. Mediul universitar are foarte multe probleme iar cea mai grava este servilismul. Faptul ca unii profesori se cred zei este foarte trist iar si mai trist este faptul ca acesti zei au si "fani".

  (2)(1)
  1. Nu are nicio legatura cu ceea ce spui. Cea mai grava problema in mediul universitar este servilismul? Esti tare prost amice. Tara arde si baba se..scarpina la oo.

   (0)(0)
  2. Baltasiu nu s-a crezut zeu, nici pe departe. De ce comentezi daca esti de pe dinafara? A avut un comportament decent. Colega noastra s-a comportat foarte urat din pacate!!!!!

   (1)(0)
 6. Draga domnisoara, autoare a unui articol puternic vitregit de logica. Ce-ar fi daca, in loc sa te ocupi cu un proces atat de neadecvat tie, cum ar fi scrisul cu sens, ai pune mana pe o carte. Care sa te ajute!!!!! Fiindca, aparent, iti lipseste exercitiul gandirii logice. Hai, fuguta la Aristotel - e o carte frumoasa "Organon", citeste-o si daca ai inteles ceva, atunci POATE ai dreptul sa "ai si tu o parere".
  Daca e prea dificil pentru tine, atunci ramai cu lectura din Cartarescu si Liiceanu sau Boia. Sunt sigura ca te va ajuta sa postezi cate un citat ilustrativ pe facebook, pentru fiecare poza.

  (1)(0)
 7. Tot nu inteleg ce va aprindeti asa. Unde e problema? Eu vad problema in Asociatia voastra. Da, a voastra, ca nu vad cum ma reprezinta in vreun fel, 15 persoane, pe care nu le cunosc, nu le-am ales si nu stiu de ce sunt capabile. Daca e sa fie democratie, sa fie pana la capat, frate! Anul 1 nu a fost consultat asupra "problemei" de catre vreun membru al asociatiei, au fost informati dupa ce totul fusese deja facut de un ins care vorbea despre egalitate in notare, erori subiective in notare si drepturile studentilor, stiind ca sunt atatea moduri de notare cati profesori. Noi am fost informati despre metodele de notare alternativa de semestrul acesta la Istorie sociala, am acceptat, nu pentru ca iei nota pentru nimic, ci tocmai pentru ca avem posibilitatea sa gandim, sa ne exprimam si sa primim si nota pentru asta. In plus, copiilor, ca exact asa va comportati, facultatea e facultativa. Daca nu vrei, nu te duci la cursuri, prezenta nu e obligatorie decat la unele. Daca vrei, nu raspunzi la domnul Baltasiu. Daca vrei, nu treci. Indiferent de metoda de notare. Eu nu inteleg cum de unii, care nu ar trebui sa mai fie prin facultate, pentru ca nu dau pe acolo, intra in examene, trec anul, au loc la camin. Investigati asta. Daca va vreti utili, faceti ceva cu adevarat pentru studenti, faceti programe si proiecte de dezvoltare s integrare profsionala a studentilor, in loc sa va tatonati in niste situatii si discutii, care nu au utilitate pentru careva implicat. Asa ca, scumpa Asociatie, ocupa-te de ceva mai important, mai de calibrul tau!

  (1)(0)
  1. Normal ca nu le cunosti. Ei iti vor binele, dar stai asa, doar daca esti cu ei si nu cu baltasiu. Ori esti cu ei, ori impotriva lor! Depinde de cum vrea presedintele!

   (1)(0)
  2. Nu stiu cine a ales pe cine, ei s-au ales unii pe altii acolo. Cum se face ca iubita lui Maier Sergiu, presedintele, e si Vicepresedinte la Asociatie????

   (1)(0)
  3. Baltasiu nu s-a crezut zeu, nici pe departe. De ce comentezi daca esti de pe dinafara? A avut un comportament decent. Colega noastra s-a comportat foarte urat din pacate.

   (0)(0)
 8. Mi se pare o prostie acest demers/articol! Asociatia sa se ocupe cu lucruri mai clare, interesele noastre, nu ale presedintelui SAS sau dupa cum are el inclinatiile ideologice.
  Va salut, respect!

  (1)(0)
 9. Ema, (1) a vorbi in numele asociatiei de studenti pe care o reprezinti arata un abuz de putere (lucru de care il acuzi si tu pe Baltasiu), asa ca "rade ciob de oala sparta", (2) am facut si eu cu acest profesor Istorie sociala si cu toate ca nu am fost mereu in acord cu ceea ce spunea m-a facut sa imi folosesc si eu creierul si sa nu fiu doar o maimuta, (3) e usor sa dai din gura cand nu ai nimic de spus si e si mai usor sa arunci cu pietre atunci cand te simti incoltit. Ce cauti la Socio?

  (1)(0)
 10. Profesorii trebuie sa isi adapteze metodele de predare la nevoile studentilor, iar programa sa fie respectata intocmai. Daca va vindeti pe o nota e grav si e trist ca nu intelegeti ca Ema va reprezinta interesele.

  (0)(1)
  1. Pe cine incerci tu sa minti.S-a aflat. Asociatia de Studenti de la Sociologie reprezinta interesele lui MAIER SERGIU, presedintele respectiv,care vrea sa se afiseze si care se pozeaza aproape ca filantrop si mielusel. OH MESIA, Studentilor de la Sociologie, a sosit!...pe la cursuri a fost vazut.

   (1)(0)
  2. Faptul că ştii să răspunzi la o întrebare corect şi că eşti notat pentru asta înseamnă că te vinzi?

   (0)(0)
 11. Domnisoara Ema, din cate observ, tu esti genul de om pentru care zebra e doar animal, nu si trecere de pietoni...daca ma intelegi :)

  (1)(0)
 12. Studentii care au primit notele respective sunt niste oi ( no offence ) care nu vad dincolo de nota. E corect argumentat articolul.

  (0)(1)
  1. Pe bune Alex? Nu e deloc vorba despre asa ceva, profu a pus o intrebare la care au raspuns cei care au stiut sa faca anumite conexiuni, sa gandeasca, aloooo! Sincer, oi? eu cred ca esti ofuscat pt faptul ca nu ai stiut si tu sa raspunzi:)) Si articolul asta, vai de el, a scos fata asta totul din context si cei care au fost prezenti la curs stiu asta! Asa ca nu mai vb in dodii

   (0)(0)
   1. Sa inteleg ca tu ai dat un raspuns corect sau pe placul lui. Sa vad eu cat de mult o sa ii mai iei apararea dupa ce termini facultatea.

    (0)(0)
 13. Mai Emma, ar trebui sa-ti dai demisia de la Asociatia aia de studenti. Cei de la ANOSR ar trebui sa se sesizeze pentru ca voi in asociatia aia v-ati luat-o in cap si ati inceput sa interpretati problemele facultatii dupa cum aveti voi chef sau va dicteaza culoarea politica. "Pestele de la cap se impute!!!"...daca intelegi ce vreau sa spun!

  (1)(0)
 14. Amica noastra EMA BIANCA, dupa ce am citit ceea ce ai scris aici constat ca habar n-ai ce inseamna stiintele sociale si subiectivitatea profesorilor la testare. Si parteneriatul din Bologna nu inseamna ca orice mucoasa de studenta sa ia peste picior orice profesor universitar dupa cum are ea chef.
  "Profesor de tip vechi", inseamna CALITATE, pe langa metodele inedite de predare. Respecta-ti profesorii pe care-i ai, nu te mai comporta ca o printesa tinuta in puf iar daca vrei pupincurism, mars la privat, acolo unde profesorul iti da de invatat si, neinteresandu-l daca ti-a intrat sau nu ceva la cap, nu da macar un scuipat pe tine.
  Daca tu intelegi prin Bologna ca la orice putoi de student, poate sa vorbeasca cum vrea cu un profesor universitar, te inseli amarnic, si cred ca situatia ta trebuie sa fie atent urmarita de cadrele universitare specializate, pentru ca esti cam sensibila si suferi de mania persecutiei.
  Vai si amar de Asociatia aia, daca esti vicepresedinte acolo. Credeam ca Sociologia de la Unibuc are studenti destepti, nu astfel de tonti in perceptie..

  (1)(0)
  1. In primul rand profesorii nu trebuie sa fie subiectivi la predare.. Asta e o regula generala. In al doilea rand, orice student considera ca a fost nedreptatit poate sa se exprime in privinta oricarui aspect al vietii universitare.
   Daca nu esti in stare sa intelegi procesul Bologna, mai bine sa nu comentezi.

   (0)(1)
 15. În primul rând, eu, ca studentă ajunsă în anul 3, nu am nimic de comentat la adresa metodelor de predare a profesorilor şi în special la cea a domnului Baltasiu. Este unul dintre puţinii profesori care te pun să gândeşti, să faci legături singur şi să iei note pe răspunsuri originale. Dacă tu nu ai capacitatea de a reuşi acest lucru nu mai acuza în dreapta şi în stânga profesorii. Ştiu că vi se pare mai uşor să învăţaţi cursurile pe de rost şi apoi să le povestiţi, dar aşa unde ajungem? Unde este creativitatea şi originalitatea studentului sociolog? Aşă că mai bine îţi vezi lungul nasului domnişoară Ema ;).

  (1)(0)
  1. Ioana, foarte bine zis! Ma bucur ca mai exista prin facultatea aia persoane care recunosc valoarea! Si prof. Baltasiu a fost unul dintre cei mai buni pe care i-am avut la cursuri si singurul de la care am ramas cu ceva - spun asta cu toata sinceritatea! Asa cum ai spus si tu, te punea sa gandesti, sa vezi dincolo de fatade si sa iti exersezi mintea - pentru un student-viitor sociolog, este excelent:)
   Ema,liceul a trecut, universitatea presupune lucruri mai complicate, intrarea intr-o lume ceva mai matura, care nu se ocupa cu astfel de lucruri..josnice din cate imi dau seama. Seara buna tuturor!

   (1)(0)
 16. presedintele e unu Maier Sergiu Hadrian, an 2, care o spala pe creier bine de tot pe studenta Ema Bianca Nicoleta Rotariu bobocica, care din pacate sau fericire ii este si iubita. Deh conflict de interese........Vicepresedintele si cu Presedintele Asociatiei de Studenti de la Sociologie Universitatea din Bucuresti sunt iubitei si fac totul impreuna! Al mai mare, o spala pe aia mai mica pe creier. Dupa ce o sa se trezeasca individa la realitate, prin anul 3 si o sa se simta mai bine, o sa-si dea seama ce penetrata.. psihologic a fost de acest Hadrian, minune! Sa traiti bine, cius!

  (1)(0)
 17. Sunt anul 3 la Sociologie, Unibuc. Eu nu stiu cu ce va ocupati voi la Asociatia de Studenti acolo, insa numai cu ce trebuie nu o faceti. Din cate cunosc eu presedintele asociatiei este ilegitim si mai mult, are criterii foarte selective cand priveste ''PROBLEMELE'' din facultatea de sociologie.
  Ca si vicepresedinte AS-SAS ce esti, mai fatuco ar trebui sa stii ca nu vorbesti in numele STUDENTILOR DE LA SOCIOLOGIE si ca grupurile de care vorbesti tu, cele deranjate de profesor sunt defapt un numar de 15 insi, pe parcursul a doi ani, din 500 de studenti care au facut cursul cu acest profesor Baltasiu. Ati format asociatia aia din 20 de insi si ati facut-o enclava, faceti ce va dicteaza presedintele respectiv! Asta v-au spus-o toti cei care nu s-au implicat.
  Salutari!

  (1)(0)
 18. Am fost si eu la cursul profului... iar aceasta studenta, dupa un acces de nervozitate, a scos totul din context cu aceasta plangere.

  (1)(0)
 19. Paranoia pe la studentii de sociologieee! DomnisHoara studenta, da ce te-a INTIMIDAT prin acest ''domnisoara, ma lasi sa termin''...
  Bleah bleah bleah..Il stiu pe proful asta, era foarte dur pe vremea mea, insa ceea ce scrii tu aici este o prostie cat carul de mare. Grow fucking up, esti anul I ce naiba.

  (1)(0)
 20. Autoarea articolului este o mincinoasa.
  Dupa ce am citit posirca asta de 2 ori constat ca fetita asta ori este schizofrenica ori se face. Am asistat la cursul respectiv si se pare ca nu stie decat sa minta si sa denigreze fara nicio baza. Acest profesor a bagat-o prea mult in seama.

  (1)(0)
  1. @Mry, profesorul Baltasiu nu este razbunator. Uneori foloseste apelativul ''copilasi'' cand face referinta la studenti!!
   O mana de oameni josnici inventeaza destule, vrute si nevrute prin facultatea aia. Cel mai slab din facultate la invatatura,din cate am auzit,acel Maier Sergiu presedintele Asociatiei de Studenti de la Sociologie, mai are si pretentia ca vrea binele studentilor, in conditiile in care nu s-au ocupat decat de mizerii acolo, inclusiv sa-i faca mizerii profului Baltasiu. Acum a pus-o pe saraca fata probabil sa scrie, pentru ca e dupa cum vrea el.

   (1)(0)
 21. „ fiind notați doar studenții ale căror răspunsuri au corespuns “viziunii” domnului Baltasiu” - din câte îmi amintesc eu au fost vreo 5-6 posibilitati de raspuns. Probabil ca la fel or fi fost si la seria ailalata. Deci 12 tipuri de raspunsuri. Cam mare varietatea soro!

  (1)(0)
 22. vai de profii care n-asculta de studenti! cum nu fac ce le zicem, sarim cu gura si inventam replici, mai bagam zanzarie .. dam nota proasta la evaluare .. numai asa .. sa ne ia si pe noi cineva in seama .. suntem emportanti ... poate chiar presedintele miscarii populare ... ne vezi, taticule? cine e poporu daca nu studentimea activista? =))
  jenibil

  (1)(0)
 23. aoleo, da proasta esti fato! sigur esti blonda din nascare. nici nu iti dai seama ca te contrazici singura. curata-te tu de pe fata pamanului - de rusine, nu alta!

  (1)(0)
  1. dl presedinte al asociatie MAIER SERGIU ADRIAN? Acest ins care a fost in razboi cu tot anul 2 si acum cu anul 1, ataca profesorii, secretarele, totul doar pentru a-si face un nume, scoala nu pupa, o mie de restante conform catalogului, dar isi urmareste doar interesul si promovarea lui, aruncand in carca tuturor cu tone de gunoi. Nu conteaza ca e decan, secretara, profesor orice.Mai foloseste si ANOSR-ul ca scara rulanta.
   Maine poimaine ajungi sa ne spui ca dusmanii sunt profesorii! Aproape ca mai ai putin. BA, nu te mai p..ș.a pe noi, in timp ce ne spui ca ploua. Nu suntem prosti!

   (1)(0)
    1. Celor ce sunt impotriva mea le transmit; Mase ca voi trebuiesc conduse cu biciul si cu un pumn de fier!Amin
     Presedintele Asociatiei..

     (0)(0)
     1. Studenti, face-ti petitie, ajunge-ti cu ea la decan si demiteti-l pe acest individ...

      (0)(0)
     2. Sergiu, tie chiar nu iti e rusine nici in al 9 lea ceas? Pretinzand prin intermediul Asociatiei ca aperi interesele studentilor, actionezi fara sa te consulti cu nimeni si ajungi sa ne faci mai mult rau! Ar trebui sa mergi la un psihiatru, serios...

      (1)(0)