Ce pot sa fac pentru a deveni watchdog si ce pot face concret ca membru Student ARC?

Inscrie-te in proiect!   Invita alaturi de tine colegi de facultate. Ia legatura cu coordonatorul din central tau universitar sau, daca nu exista, formeaza tu un grup pe care sa-l afiliezi Student ARC. Trimite-ne adresa blogului tau pentru a te pune in legatura cu toti ceilalti colegi inscrisi in proiect.

Ai multe de invatat. Vei afla: Ce informatii sunt publice din oficiu; Ce ar trebui sa gasesti pe pagina de Internet a facultatii si a institutiilor publice; Cum sa ceri ceea ce nu gasesti; Cum se face cererea de informatii de interes public; Cum si unde sa te plangi daca nu primesti ce cauti; Cum se face o sesizare administrativa pe Legea 544; Ce este raportul de activitate cerut de legea 544, ce ar trebui sa contina, unde sa il ceri si cum sa il citesti; Ce trebuie sa stii pe scurt despre legea achizitiilor publice: monitorizare SAP si alte surse; Sau despre Permise de constructie, concesiuni si alte lucruri de urmarit; Care sunt fondurile europene destinate tinerilor si cum sunt ele alocate; Cine ar trebui sa completeze declaratii de avere, cand si cum sa le consulti; Ce sunt conflictele de interese si declaratiile de interese; Vei stii care este diferenta intre conflict de interese si incompatibilitati si cum se face monitorizarea respectarii Legii 52/2001 privind transparenta decizionala in administratia publica. Dupa ce afli toate acestea, monitorizeaza alaturi de noi si spune ce ai aflat colegilor si prietenilor din Student ARC, dar si publicului larg prin intermediul portalului anticoruptie www.romaniacurata.ro.

Dupa ce aflam care sunt problemele, propunem impreuna solutii pentru o rezolvare eficienta si militam/urmarim/insistam pana la indeplinirea lor.

Vocea ta conteaza, poti fi un lider, poti fi parte a bunei guvernari!

(0)(0)