DESPRE NOI

 

Ce facem

 

Student ARC inseamna Student Curat pentru o Romanie Curata

Proiectul Student ARC, care a debutat la inceputul lunii aprilie 2012, îşi propune să promoveze principiile bunei guvernări în rândul tinerilor din cinci orase unde sunt mari centre universitare: Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj si Constanta.

Cum? Prin crearea unei reţele de studenţi implicaţi în viaţa cetăţii, atât în oraşul în care studiază, cât şi la nivel naţional. Poti veni insa in randurile noastre din oricare alt oras al tarii. Esti binevenit alaturi de studenti, elevi, jurnalisti sau reprezentanti ai ONG-urilor care se vor alatura unor comunitati locale a caror voce va deveni puternica!

De ce sa devin Student Curat?

Nu te-ai saturat sa fii ignorat? Sa vezi ca drepturile tale sunt incalcate? Sa vezi ca langa tine se petrec fapte de coruptie si ca unii isi cumpara note si posturi in loc sa conteze calitatea actului educational, felul in care esti pregatit si cum te prezinti tu insuti la examinare? Sa nu stii nimic despre bugetul facultatii si sa nu stii care sunt deciziile interne care se iau si te privesc in mod direct? Sa nu existe un cod de etica in facultatea ta? Sa nu iti fie respectate drepturile de student?

Sunt multe alte intrebari care se pot pune. Cu siguranta, si tu ti le-ai pus pe acestea.

Vino in Student ARC si vei fi parte a construirii unui mecanism de monitorizare a vietii universitare! Cuvantul tau va conta si vei fi membru al unei mari retele de bloggeri care se va mobiliza oricand in ajutorul tau si pentru sustinerea punctului tau de vedere. Te vom invata cum sa folosesti Legea 544/2001 a accesului la informatia de interes public in scopul dezvoltarii transparentei din centrului tau universitar. Te vom invata cum sa analizezi achizitiile publice relevante pentru comunitatea din care faci parte. Cum sa identifici si sa raportezi cazurile de plagiat. Cum sa gasesti si primesti un loc de cazare la caminul facultatii fara sa mai fii obligat sa dai spaga. Intr-un cuvant, la final, vei stii ce inseamna buna guvernare si cum te poti implica pentru ca lucrurile care nu-ti plac si nu sunt corecte sa nu se mai intample.

Obiectivele Student ARC

Toti membrii Student ARC vor avea la îndemână instrumentele necesare pentru a obţine şi a analiza critic informaţiile si vor fi încurajaţi să creeze un profil public în calitate de promotori ai bunei guvernări.

Voi, tinerii studenti, elevi, jurnalisti sau reprezentanti ai ONG-urilor detineti cheia implicarii societăţii civile în lupta împotriva corupţiei la nivel local. Trebuie doar sa invatati sa o folositi pentru a deschide usi catre Romania Curata. Asa cum ar trebui tara noastra sa fie!

Vom dezvolta online capacitatea a cel puţin cinci comunităţi locale de studenţi activi care vor invita alaturi de ei elevi, jurnalisti, bloggeri sau reprezentanti ai unor organisme nonguvernamentale din Bucuresti si din tara care vor dori sa se alature STUDENT ARC, toti uniti într-o reţea cu mare vizibilitate online, obiectivul fiind cresterea gradului de activism civic prin promovarea bunei guvernari in randurile tinerei generatii.

Comunităţile locale vor fi lucra impreuna cu echipa de coordonatori a proiectului Student ARC şi vor fi conectate la o reţea de organizaţii cu implicare în abordarea problemelor de tineret. Offline, vor fi organizate dezbateri, intervenţiile eficiente de combatere a corupţiei vor fi intens mediatizate, vom cauta si vom propune solutii pentru rezolvarea problemelor identificate.

Proiectul funcţioneaza ca o continuare, o extindere firească, a Alianţei pentru România curată, care susţine participarea publică la toate nivelurile, atât pentru persoane fizice cât şi pentru organizaţii.

 

 

Cine sunt cei care sustin si dezvolta acest proiect?

Societatea Academică din România Alianța pentru o Românie Curată Alianta Națională a Organizațiilor Studențesti din România Ambasada Statelor Unite ale Americii

Societatea Academica din Romania

Str. Mihai Eminescu, nr. 61

Bucuresti, sector 2, cod postal 020071

(0)(0)