Martorii lui Iehova, luați în râs de studenții Facultății de Drept

October 5, 2015 in Eseuri și poze by Andreea Petrut

de Cristian Ghingheş

N-am absolut nicio tangență cu Martorii lui Iehova, însă de fiecare dată când am fost abordat de membrii acestei organizații creștine le-am zâmbit și le-am spus politicos “nu, mulțumesc.”

Aseară, Asociația Studenților în Drept (ASD), reprezentativă în rândul studenților de la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, a postat pe Facebook o urare adresată bobocilor, însoțită de o glumiță care mie mi se pare foarte deplasată.

Vă las să vă dați seama singuri seama care e problema cu bancul rozaliu pe care l-am postat mai jos.

Totuși, hai vă dau niște indicii. Statutul studentului, document perfect valabil și la Facultatea de Drept, spune la articolul 17, litera f, că studenții au obligația de a respecta codul etic al universității. Mergem la Codul de etică al Universității din București și ne uităm la articolul 4:

a. Discriminarea sau tratarea inegală a persoanelor, bazată explicit ori implicit pe criterii extraprofesionale precum rasa, etnia, religia, convingerile politice etc, aduce atingeri inacceptabile drepturilor acestora şi perturbă grav egalitatea de şanse, motive pentru care este interzisă, indiferent de formele în care se manifestă.

Parcă îi aud pe cei din ASD acuzându-mă că n-am simțul umorului. Asta e. “Credits to”… bunul simț al umorului.

Articol preluat cu acordul autorului de pe: http://www.kristofer.ro/martorii-iehova-facultatea-drept/

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014 sau a iniţiatorilor acestui proiect. Întreaga răspundere asupra originalităţii, corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine autorului articolului.

Likes(0)Dislikes(0)

Comenteaza

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata. Campurile cu * sunt obligatori

76 + = 84

0 commentarii