Antidiscriminare

Despre Proiect

Discriminarea este un fenomen pe care îl întâlnim la tot pasul în toate mediile, inclusiv în universitățile din România. Probleme precum marginalizarea sau tratarea diferiențiată a studenților de altă etnie decât cea majoritară, a celor infectați cu HIV/SIDA, sau a celor cu altă orientare sexual față de cea considerată normală, precum și cazuri de hărțuire sexuală se întâmplă frecvent în mediul universitar românesc.

Prin acest proiect ne propunem să aducem în atenția publicului și să supunem dezbaterii cazurile de discriminare pe care le întâlnim în mediul universitar, dar și să contribuim la combaterea acestui fenomen printr-o strânsă colaborare cu voi studenții, profesorii, universitățile și Ministerul Educației Naționale. Ne dorim ca împreună să punem bazele unui mediu universitar liber, lipsit de discrimare și discursuri instigatoare la ură.

Inițiativa face parte din proiectul „Mobilizarea universităţilor pentru combaterea discriminării”, Proiectul contribuie la combaterea discriminării și a discursului instigator la ură în învăţământul superior, pentru realizarea unui mediu universitar liber de discriminare prin creşterea capacităţii universităților, Ministerului Educației şi a studenților de a răspunde adecvat acestui fenomen. În prezent nu există date care să releve nivelul de discriminare din universităţi, în condiţiile în care studiile arată că atitudinile intolerante sunt răspândite printre tineri.

Mai multe detalii despre proiect aici: http://sar.org.ro/mobilizarea-universitatilor-pentru-combaterea-discriminarii/

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

SAR CNCD CEDS_mare
Likes(0)Dislikes(0)